Tjedni časopis o filmu i bliskim umjetnostima

Školski brak

Inspirirani filmom "Vlak u snijegu", osnovnoškolci područne škole Sopot odlučili su organizirati i pripremiti školski brak.

Svatovi prate mladence na sklapanje školskog braka Odlučeno je da se taj čin obavi između Lucije Bedeniković i Kristijana Bedeniković 13. veljače 2004. Odštampane su i pozivnice kojima su u svatove pozvani svi dragi prijatelji. Kako to i priliči, nakon zakuske u domu mladoženje, krenulo se "isprositi ruku" mladenke. Kristijan je svečano uručio vjenčani buket Luciji i krenulo se u školski matični ured i kapelicu na sklapanje braka.

Nakon što su obavljene sve radnje za zakonski postupak sklapanja školskog braka, na temelju članka 12. Konvencije o pravima djeteta, Alen Kolarec (matičar) svečano je objavio da je školski brak između Lucije Bedeniković i Kristijana Bedeniković sklopljen.

Predavanje prstenova Mladenci su se obvezali da će cijelo vrijeme svoga školovanja pomagati jedno drugome u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti.

Svojim su potpisima brak potvrdili Kristijan Bedeniković (ženik) i njegovi svjedoci Josip Jazbec (kum) i Ivana Ivković (kuma) kao i Lucija Bedeniković (nevjesta) i njeni svjedoci Petra Bolarić (kuma) i Krunoslav Bukovski (kum).

Nakon obreda u školskoj kapelici i predavanja prstenova u znak ljubavi i vjernosti, mladenci su sa svatovima, uzvanicima i ostalim nazočnima krenuli u školski restoran na proslavu tog svečanog čina.

Prvi zajednički zadatak - rezanje torte Ples su otvorili sretni mladenci, a pridužili su im se i ostali uzvanici.

Kako to već biva, mladenci su darivani od svih uzvanika.

Svatove je posjetila i skupina neočekivanih, no na svadbama uvijek rado viđenih gostiju - maškare.

Mladenci su obavili i svoj prvi zajednički zadatak - rezanje torte i pokazali da će se dobro nadopunjavati i slagati za vrijeme svog školskog braka.

Za dobro raspoloženje brinuo se Ivica Jazbec Svatove je pohodila i dobra vila koja je mladencima zaželjela mnogo sreće.

U plesnim pauzama, organizirane su razne zabavne i nagradne igre koje su sve uzvanike držale budnima i raspoloženima.

Prije odlaska na presvlačenje, mladenka je bacila svoj vjenčani buket. Djevojka koja uhvati taj buket prva je koja će se udati.

Slavlje je, uz ples i pjesmu, potrajalo do kasnih poslijepodnevnih sati.

 

 

Foto galerija